Thanks to my anglo-saxon friends, who helped me with their advices during the period when my blog wasn't visible to me. Even a few words, and a try to make things easier to me, mattered a lot to me at that time. We can bring peace and light to the world with a few words only !
Deocamdată, punct. Nu se știe când va mai fi din nou ”și de la capăt”.

Wednesday, July 11, 2007

Despre mântuire

Cei din vechime au vorbit atât de sugestiv despre mântuire, încât (ca şi în alte dăţi) nu mai e nimic de adăugat.Doar de urmat.

"Mântuirea nu este nimic altceva decat viaţa în Mântuitorul şi prin El.Aceasta este o continuă nevoinţă.Noi, creştinii, suntem creştini în măsura în care ne potrivim Lui în ce priveşte moartea, învierea şi viaţa." (Arhim.Iustin Popovici)

"Mântuirea cuprinde venirea şi plecarea.Venim la Iisus prin marea invitaţie pe care ne-o adresează, apoi plecăm trimişi de Iisus cu marea sa însărcinare.Noi n-ar trebui să plecăm să îl mărturisim pe Iisus până când mai întâi nu venim la El.
Dumnezeu îi foloseşte pe oameni pentru a ajunge la oameni.Astfel, El poate predica Evanghelia mult mai eficient decât prin intermediul îngerilor.Cu toate acestea, a da mărturie pentru Hristos face parte din procesul sfinţirii noastre."(Doug Bachelor)

"Cu cât trăieşte cineva mai lumeşte, cu atât mai multă nelinişte câştigă.Numai lângă Hristos se poate odihni cineva, pentru că omul este creat pentru Dumnezeu; acolo este firescul lui, adică să se afle cu Dumnezeu."(Paisie Aghioritul)

"Timpul ne-a fost dat de catre Dumnezeu pentru a-l folosi corect, nevoindu-ne neincetat pentru mantuirea sufletului nostru."(Paisie Aghioritul)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...