Thanks to my anglo-saxon friends, who helped me with their advices during the period when my blog wasn't visible to me. Even a few words, and a try to make things easier to me, mattered a lot to me at that time. We can bring peace and light to the world with a few words only !
Deocamdată, punct. Nu se știe când va mai fi din nou ”și de la capăt”.

Tuesday, February 8, 2011

Omul şi stânca

Am primit de curând prin mail o minunată pildă, care vine atât de bine în întâmpinarea unor nelămuriri dureroase ale multora dintre noi, încât pare să fi fost chiar un răspuns. Un răspuns trimis de Învăţătorul nostru, la o temă care ni s-a părut prea grea. Astfel de răspunsuri am mai primit în decursul timpului, exact atunci când am avut nevoie. Dovadă că nu suntem niciodată uitaţi.


 Un om dormea in coliba lui, cand dintr-odata, intr-o noapte, camera s-a umplut de Lumina si i-a aparut Dumnezeu.
Domnul i-a cerut sa faca o munca pentru el si i-a aratat o stanca mare din fata colibei.
  I-a explicat ca va trebui sa impinga piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a si facut.


  Imaginea apartine blogului: http://turambarr.blogspot.com/2009/05/de-zapada-si-de-stanca.html

Multi ani a muncit din greu, de la rasaritul la apusul soarelui, impingea din toate puterile, cu umerii proptiti pe suprafata masiva si rece a stancii de neclinitit.
In fiecare noapte barbatul se intorcea trist si istovit in coliba lui, simtind ca intreaga zi a irosit-o degeaba.

Tocmai cand barbatul era mai descurajat, “adversarul” (Satana) a decis sa-si faca aparitia in gandurile plicitisite ale acestuia :

- De atata timp impingi piatra si ea nici nu s-a clintit.

Asa incat omul a ramas cu impresia ca sarcina lui este imposibil de realizat si ca toata munca lui va fi un esec.

Aceste idei l-au deprimat si descurajat pe barbat.

“Adversarul” i-a spus: 
- De ce te distrugi singur pentru asta? Petrece-ti timpul facand doar un efort minim si te vei simti mai bine.


Barbatul ostenit tocmai asa isi propusese sa faca, dar inainte de asta a decis sa se roage si sa-si spuna pasul lui Domnului.

- Doamne, a spus, am muncit mult si greu pentru Tine, adunandu-mi toate puterile sa fac ce mi-ai cerut. Acuma, dupa atata timp, nu am reusit sa misc piatra nici cu jumatate de milimetru. Cu ce am gresit? De ce am esuat?”
Domnul i-a raspuns intelegator:
- Prietene, cand ti-am cerut sa-mi slujesti si tu ai acceptat, ti-am spus ca sarcina ta era sa impingi cu toate puterile in stanca, ceea ce ai si facut.
Niciodata nu am spus ca astept ca tu sa o misti. Sarcina ta era doar sa impingi.

Si acum vii la Mine obosit spunand ca ai esuat.
Dar chiar asta e realitatea??? Priveste la tine…
Bratele iti sunt puternice si musculoase, spatele e vanjos si bronzat, mainile iti sunt batatorite de atata apasare, picioarele ti-au devenit solide si puternice.
 
Te-ai dezvoltat mult si capacitatile tale sunt peste ce te-ai fi putut astepta sa ai.
Adevarat, nu ai miscat stanca. Dar vocatia ta a fost sa ma asculti si sa impingi, ca sa-ti pui la incercare credinta si increderea in intelepciunea Mea.
Ceea ce ai si facut. Acum Eu, prietene, voi muta stanca.


 
Cateodata, cand auzim cuvantul lui Dumnezeu, avem tendinta sa ne folosim gandirea pentru a descifra ce vrea El, cand, de obicei, El nu ne cere decat simpla ascultare si incredere in El.
Cu toate ca noi credem ca prin credinta mutam muntii, de fapt tot Dumnezeu este cel care ii muta din loc.
 


Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El”.

Arsenie Boca 

 

6 comments:

 1. Mulțumesc că ai postat această pildă. Aveam nevoie de ea.

  Toate cele bune, te îmbrățișez!

  ReplyDelete
 2. Mă bucur că ţi-a fost de folos, Andrei! Şi mie mi-a fost de mare folos.

  Apropos, am tot încercat să las comenturi la tine, de mai bine de o lună, şi nu se posta nimic. Cred că ai o defecţiune tehnică.

  O zi bună, şi numai bine!

  ReplyDelete
 3. Ei, numai ca multi au luat mot-a-mot si cred ca nu trebuie sa iasa din ritualul lor si din granitele bisericilor lor, pentru ca Dumnezeu vrea ca ei sa faca muschi impingand piatra de moara...
  E adevarat ca Dumnezeu ne trimite si la sala si muschii sunt buni, dar El este desavarsit si ne-a rugat sa ne desavarsim si noi si sa fim intelepti si vicleni ca serpii chiar :)

  ReplyDelete
 4. La această interpretare, a propos de biserici, nu m-am gândit! E posibilă şi ea.
  Dar, eu cred că pilda se referă mai mult la oameni, la fiinţe individuale, şi încercările lor. Este vorba despre acea ascultare de care spuneai şi tu undeva. Şi eu am fost în situaţia omului cu stânca:), şi cred că mulţi dintre noi! Mulţi am avut, la un moment dat, senzaţia irosirii, a inutilităţii. Dar, după un timp, ni s-a dovedit că Dumnezeu a apreciat efortul nostru, aşa cum a fost el. Chiar dacă oamenii nu l-au văzut, chiar dacă, poate, efectele au fost minore în plan fizic, El a preţuit bunăvoinţa noastră de a-l face. Şi ne-a răsplătit mai mult decât meritam!

  Desigur, să "faci muşchi" parcutgând ritualuri pe care nu le înţelegi, şi nu le simţi, doar pentru că "trebuie", sau "aşa spune X sau Y", nu are valoare spirituală. Ritualurile devin minunate în momentul în care le prinzi sensul, şi înţelegi ce a vrut El să simbolizeze acolo.
  Dar, chiar şi aşa, relaţia directă cu El, prin iubire şi credinţă, e mai importantă decât orice ritualuri.

  Mulţumesc de trecere, mereu îmi aduci ceva nou! Îţi doresc numai lumină, şi să muţi stâncile necesare ale vieţii tale!

  ReplyDelete
 5. Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  ReplyDelete
 6. Şi eu mulţumesc, deja am bannerul! V-am adaugat si in mail si mess. Cred ca un coleg al dv. m-a vizitat mai demult.
  Numai succes în munca dv.! Dacă veţi dori să mă contactaţi, sunt deja în lista dv.

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...