Thanks to my anglo-saxon friends, who helped me with their advices during the period when my blog wasn't visible to me. Even a few words, and a try to make things easier to me, mattered a lot to me at that time. We can bring peace and light to the world with a few words only !
Deocamdată, punct. Nu se știe când va mai fi din nou ”și de la capăt”.

Saturday, March 12, 2011

Despre magie neagră şi farmece

Pentru  unii intelectuali supraeducaţi şi îmbibaţi de cuceririle ştiinţei, aceste noţiuni pot părea poveşti de adormit copiii, sau superstiţii populare. Chiar de le-ar cădea pradă acestor manifestări, aceştia mai bine ar muri decât să accepte ceea ce li se întâmplă. Şi, tocmai ei sunt victimele cele mai uşoare, pentru că magicienii negri se bazează şi pe ignoranţa şi incredulitatea acestui gen de oameni, care astfel nu iau nici o măsură.
De fapt, stând şi gândindu-mă bine, am ajuns la concluzia că, pentru a face cineva acest gen de lucrări, pe lângă răutate, lăcomie şi îndepărtare de Dumnezeu, trebuie să fie dotat şi cu o mare laşitate. Numai laşii lovesc pe ascuns, în oameni care nu le-au făcut nimic, şi pe care, în majoritatea cazurilor, nici nu îi cunosc. Iar dacă se întâmplă ca aceste victime să fie oarecum cunoscătoare în domeniu, şi să aibă şi protecţie de la Dumnezeu (desigur, nu e vorba de acei intelectuali de mai sus) , laşii fie se sperie şi dau înapoi, fie încearcă să lupte cu disperare, pentru a-şi scăpa propria piele. Dar rareori se căiesc şi încearcă să îndrepte răul făcut.
Desigur, în această ecuaţie mai există un termen: cei care îi "tocmesc" pe magicienii negri, şi care sunt, de fapt, principalii responsabili. Aceştia pot să nu fie oameni "răi" în întreaga accepţiune a cuvântului, ci doar extrem de înfundaţi în materie. Astfel, ei îşi pot iubi copiii şi familia, ca şi noi, şi pot fi loiali prietenilor lor. Dar, după cum spun Evangheliile, "şi păgânii pot face acestea." Caracteristica principală a unui creştin este iubirea pentru toate creaturile, chiar şi pentru vrăjmaşi. Sau cel puţin, iertarea celor despre care credem că ne-au greşit.
Aşadar, aceşti oameni, fără să realizeze, au abdicat de la calitatea de creştin. 
Ca să analizăm mai profund, putem spune că aceste suflete sunt, de fapt, demne de milă, pentru că sunt sclavele instinctelor şi egoului lor. Întrucât nu au fost destul de puternici şi hotărâţi pentru a-i lăsa lui Dumnezeu stăpânirea asupra vieţii lor, au căzut în puterea altor stăpâni. Întrucât, de ce fac ei cea ce fac? Pentru a-şi potoli dorinţele nestăpânite de a avea ceea ce au alţii, sau de a păstra ceea ce cred că li se cuvine. Aşadar, sunt sclavii dorinţelor, care, după cum spune terapeutul Lazarev, atunci când nu sunt satisfăcute, pot face criminali din oamenii obişnuiţi. Mai mult, chiar şi atunci când obţin ceea ce doresc, aceşti oameni nu au linişte şi bucurie, pentru că se tem mereu că pot pierde aceste lucruri, şi atunci lovesc în cei care li se par mai puternici şi mai plini de calităţi, şi care ar putea, fie şi teoretic, atenta la "bunurile" lor. În sufletele acestor oameni este o permanentă nefericire şi insatisfacţie, indiferent cât de mult ar acumula, pe toate planurile. Chiar şi în cele mai fericite momente, teama de a pierde le otrăveşte întreaga fericire. Cu adevărat spun Evangheliile că păcătosul se va pedepsi prin însuşi păcatul lui. De aceea, în privinţa lor, cel mai bine este să rostim cuvintele lui Iisus: "Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac!" Ei chiar nu ştiu, sunt ca frunzele duse de vânt, nu realizează ce rău imens îşi fac lor înşişi, şi chiar copiilor lor.
Cu magicienii negri este o altă poveste, după cum am spus mai sus. Ei deja au păşit, în mod conştient, pe un drum, şi nu le mai pasă de ceea ce mai au bun în ei, de scânteia de divin. Sincer, nu ştiu cum  îşi justifică aceşti oameni faptele, nu pot intra într-un asemenea sistem de gândire. Să zicem că, pentru această viaţă, stăpânii pe care îi slujesc, şi care sunt, cel mai adesea, demoni, îi vor ocroti. De fapt, chiar şi ocrotirea aceasta are goluri, pentru că nimic nu e mai mare decât puterea lui Dumnezeu. Dar, să zicem, teoretic, că îi vor ocroti, şi vor avea tot ceea ce îşi doresc. Dar după aceea? Atunci când vor da faţă cu Dumnezeu şi judecătorii Lui, cum se gândesc ei oare că "o vor scălda"? Poate că ei nici nu se gândesc la acest moment, sau se mulţumesc să aibă totul în această viaţă, cu orice risc. E şi aceasta o filosofie! Cumva, şi Faust a gândit la fel, deşi el nu era un personaj totalmente negativ. Şi totuşi, pe la sfârşitul vieţii, a realizat efemeritatea a ceea ce avusese, şi cât de mult a pierdut. "Căci, ce folos are un om dacă câştigă lumea întreagă, dar îşi pierde sufletul? Sau, ce va da în schimb un om pentru sufletul lui?"

Dar, cred că trebuie să spunem câteva cuvinte şi concret, despre modul cum pot acţiona aceste magii negre. Nu voi vorbi aici despre ritualuri şi incantaţii, pentru că nici nu le cunosc bine, ci doar din auzite. Destul să spunem că există mii de moduri de a face rău cuiva: fie cu ajutorul unui obiect personal, a unor fire de păr sau altor materiale impregnate cu energia persoanei, fie cu ajutorul unor reprezentări ale persoanei confecţionate de magicieni, fie cu ajutorul unei fotografii a persoanei, etc. Apropos, avertisment celor care îşi lasă la vedere pe net fotografii personale şi ale celor dragi!
Modalităţile de trimitere a energiei malefice sunt şi ele diverse, dar cel mai adesea prin intermediul unor obiecte impregnate malefic, şi îngropate, sau ascunse în casa persoanei vizate. Acestea pot fi cârpe, pene, cadavre de animale sau păsări, etc. Desigur, în cazul magiilor transmise prin fotografii, sau prin reprezentări ale persoanei (păpuşi), nici nu este nevoie de alte obiecte impregnate.
Totuşi, ca orice lucrare omenească, şi acţiunea magiei slăbeşte în timp, astfel încât procedurile trebuie reînnoite la anumite perioade. Aşadar, la anumite intervale, persoana vizată se poate simţi mai rău, sau în destinul ei pot interveni schimbări negative.
Dar, e bine să spunem câteva cuvinte şi despre aceste manifestări - cum putem recunoaşte dacă suntem victimele unei acţiuni malefice. Desigur, nu sunt reguli generale, şi multe dintre aceste manifestări se pot datora şi propriilor noastre greşeli. De aceea, e bine ca, dacă bănuim măcar că ni se întîmplă lucruri rele aparent fără motiv, să mergem imediat la un preot cu har, sau la un vindecător cu mare putere.Numai ei pot spune exact dacă este o acţiune malefică, sau o ispăşire a unei greşeli. 
Aşadar, oamenii respectivi se pot simţi rău fizic, fără o cauză aparentă. Pot merge chiar la mulţi doctori care să le spună că nu au nimic, şi totuşi să simtă că se sfârşesc. Uneori, pot apărea pe piele răni ciudate, şi cărora doctorii nu le pot găsi corespondent. În asemenea cazuri, este imperativ ca ei să se adreseze unui preot sau terapeut. Dar din păcate, nu orice preot sau terapeut au aceeaşi putere, şi atunci ei trebuie să îl caute pe acela cu mai mult har.
Alteori, sănătatea poate fi bună, dar în casă să se işte certuri fără motiv, chiar probleme familiale serioase. Unele familii chiar au fost despărţite în acest fel. Este posibilă şi situaţia inversă: căsătorii încheiate atunci când unul dintre parteneri se află sub influenţa energiilor malefice. Cei din anturajul lui pot observa atunci o schimbare evidentă în comportamentul şi tendinţele lui. El poate, de exemplu, renunţa la o femeie sau bărbat pe care anterior a/l-a  iubit/o, în favoarea unui partener pentru care nu arătase până atunci nici un interes. După un timp - luni, sau chiar ani - aceşti oameni se pot trezi ca dintr-un vis, mirându-se alături de cine îşi petrec viaţa. Nu sunt poveşti, sunt adevăruri care se întâmplă.
Alteori, răul poate să atingă un alt plan al vieţii victimei: profesia, sau planul social. Oamenii care, orice ar încerca, nu reuşesc nimic, oamenii care sunt pe cale să aibă mari şanse, dar se năruiesc dintr-o dată ca bătute de vânt, ar trebui să îşi pună întrebări dincolo de planul strict profesional. Desigur, întâi trebuie să se convingă că ei, personal, au făcut tot ceea ce era cu putinţă. Iar dacă ei au făcut tot ceea ce era cu putinţă, şi totuşi lucrurile nu sunt mai bune, atunci e bine să meargă şi ei la o persoană cu mai mult har, care să îi îndrume. E posibil să nu fie numaidecât acţiuni malefice, ci şi alte cauze, după cum am spus, de aceea e bine să nu intre în panică, şi să dezvolte o paranoia a persecuţiei. Şi, chiar şi în cazul în care se dovedeşte o activitate malefică, tot nu trebuie să intrăm în panică, şi nici să îl urâm pe iniţiator. Valabil pentru toate tipurile de magii negre!

Bine, dar ce putem face, în cazul în care bănuim astfel de acţiuni asupra noastră? După cum am spus, un pas important este să încredinţăm problema unei persoane cu mult har, care poate vedea mai departe decât noi. Dar, chiar şi până atunci, putem face ceva. Dacă suntem plini de iubire, şi ne încredem în protecţia lui Dumnezeu, acţiunile malefice sunt mult diminuate. Ele nu vor dispărea de tot, dar nu se va produce niciodată răul cel mai mare. Vom simţi, uneori aproape evident, că există Cineva care ne protejează de accidente, de rupturi afective definitive, sau de eşecuri fără leac. Aşadar, prima şi cea mai importantă protecţie este o viaţă trăită după legile divine, şi un suflet plin de iubire.
Apoi, trebuie să spunem rugăciuni de iertare a vrăjmaşilor, şi chiar să îi iertăm, atât cât putem. Ca să facem asta, ne putem gândi la ei ca la nişte oameni orbiţi de dorinţe, ignoranţi, şi veşnic plini de nefericire. Un om împlinit şi armonios nu ar avea de ce să recurgă la astfel de acţiuni. Aşadar, ei sunt schilozi sufleteşte, şi trebuie să ne rugăm pentru ei, aşa cum făcea Iisus. 
După rugăciunile de iertare, rugăciunile cu o mare putere energetică şi spirituală sunt psalmii lui David. E bine să citim atât cât putem, dintre cei care ni se par potriviţi cu situaţia noastră.  Totuşi, eu personal, chiar şi din aceşti psalmi, sar părţile referitoare la cruntele răzbunări asupra celor ce ne duşmănesc, sau le schimb: eventual spun "luminează-i, Doamne", sau "îndreaptă-i", în loc de "zdrobeşte-i, risipeşte-i, etc."
Apoi, desigur, rugăciunile speciale pentru asemenea cazuri sunt moliftele Sf.Vasile, sau Sf. Ciprian. Dar, e mai bine ca pentru ele să mergem la un preot cu har. De ce? Simplu: pentru că el are un nivel spiritual superior nouă. Dacă noi am fi fost la fel de sus, nu am fi căzut în puterea energiilor malefice. Desigur, le putem spune şi noi, dar nu cu acelaşi efect.
Alte rugăciuni folositoare în această problemă, până să ajungem la omul care ne poate ajuta, sunt rugăciuni adresate sfinţilor care ne protejează, sau Maicii Domnului.  Poate că noi nu avem suficientă lumină ca rugăciunile noastre să ajungă în cerurile care trebuie, dar aceşti divini intermediari le vor transmite ei-înşişi. Desigur, nu ne garantează nimeni că ei ne vor dezlega, dar măcar situaţia noastră se va uşura, sau vom fi îndrumaţi spre omul care ne poate ajuta.
Apoi, după cum am spus, următorul pas este fie Biserica, fie un terapeut cu har, fie ambele. Există situaţii în care terapeutul trebuie să conlucreze cu Biserica, pentru că lucrăturile sunt prea puternice. Iată, deci, o situaţie de viaţă în care se vădeşte rolul Bisericii în viaţa noastră. Desigur, dacă am putea găsi un om plin de har care să facă aceste dezlegări, chiar şi din afara Bisericii,  tot bine este, pentru că e vorba de curăţenia omului, şi de legătura lui cu Dumnezeu, dincolo de ritualuri. Dar aceşti oameni sunt foarte greu de găsit, pentru că ei nu prea stau la vedere. Aşadar, din acest motiv, după cum am spus, e bine să căutăm în cadrul Bisericii. Şi, chiar şi de acolo, nu orice preot va fi dispus să facă aceste lucruri! Trebuie un har special, şi o anume pregătire, ca să lupte cu magiile negre, care cel mai adesea sunt făcute cu ajutorul demonilor. Totuşi, acest cuvânt- "demoni" - nu trebuie să ne sperie. Ei nu sunt altceva decât îngeri căzuţi, suflete căzute. Oricât de puternici ar fi (şi, nici ei nu au toţi aceeaşi putere), totuşi puterea lui Dumnezeu este mai mare. Dimpotrivă, dorinţa noastră de a lupta - dar fără ură şi duşmănie - este o componentă a credinţei. Dacă credem în Dumnezeu, credem şi că toate Îi stau în putere.

Iată, atât cât s-a putut prescurta,  un sumar al acestor acţiuni, consecinţelor şi metodelor de vindecare. Desigur, cazurile sunt atât de diverse, încât nu le-am putut cuprinde pe toate. Am dat doar câteva exemple mai evidente. De aceea, e bine să ne ascultăm întâi propriul suflet, care ne poate spune dacă e ceva în neregulă cu viaţa noastră. "Căci sufletul omului îl vesteşte pe acesta mai mult decât şapte iscoade într-o cetate", spune Înţelepciunea lui Solomon. Şi, mai întâi, desigur, să ne străduim să trăim după legile divine, pentru că în acest mod, nici o acţiune malefică nu va avea succes deplin. 
De ce lasă totuşi Dumnezeu să se petreacă aceste lucruri chiar şi slujitorilor credincioşi? E o întrebare grea, dar sigur există un motiv. În primul rând, El ne-ar putea încerca dacă avem încredere în El, ca şi Iov, sau dacă avem puterea de a ne ierta vrăjmaşii. Sau, e posibil să fi greşit şi noi faţă de alţii, în alte timpuri, şi prin îngăduirea acestor acţiuni malefice o vreme, să ispăşim. Totuşi, El nu îşi va lăsa niciodată slujitorii să cadă definitiv: "Nu voi lăsa toiagul păcătoşilor peste soarta drepţilor, ca să nu-şi întineze drepţii în fărădelegi mâinile lor".

Să ne fie de folos! 

6 comments:

 1. @};-
  Iubirea e cea mai puternica forta din Univers.
  De aceea, oricine se afla in iubire si lumina, nu poate fi afectat de astfel de energii.

  Si inca, aceste energii isi gasesc locasul acolo unde exista deja negativitate, caci atragem spre noi ceea ce avem deja in noi...

  ReplyDelete
 2. Aşa este, în mare parte, denaide! E adevărat că iubirea este cea mai puternică, şi cei care trăiesc în iubire au o protecţie naturală în faţa răului.
  Totuşi, uneori, chiar şi oamenii cei mai iubitori sunt încercaţi de Dumnezeu, ca să înţeleagă toate experienţele vieţii. Nici sfinţii nu au fost scutiţi de încercări, cu atât mai grele, cu cât ei erau mai sus.
  Uneori, nu ne vine să credem că nouă ni se pot întâmpla anumite lucruri, deşi ne aflăm în iubire. Dar, ele se întâmplă ca noi să înţelegem câte o lecţie: cum trebuie să ne purtăm cu duşmanii noştri (chiar dacă noi nu îi vedem duşmani, dar ei, în felul lor îngust de a privi, acţionează împotriva iubirii), sau că trebuie să avem răbdare, şi încredere în Dumnezeu.

  Numai lumină şi ţie, şi fie ca încercările să îţi fie uşoare!

  ReplyDelete
 3. Interesant. Tot raul spre bine, Dumnezeu le ingaduie pe toate pentru a fi cunoscute, pentru experienta.
  Trebuie sa cunoastem sa simtim noi insine duhurile si spiritele penru a le putea deosebi si apoi, cel mai adesea, chiar si un om posedat si eliberat castiga enorm din aceasta experienta care se transforma intr-o experienta spirituala si de aceea Dumnezeu ingaduie contactul nostru cu toate inclusiv cu infernul si cu cele rele.
  Daca suntem detasati si lipsiti de dorinte nu ne va afecta nici un conflict, nici o lupta, pentru ca noi il dorim numai pe Dumnezeu si vointa Lui si cine ar putea sa ne desparta de El?
  Pentru cei care il iubesc pe Dumnezeu mai presus de orice si nu au alte dorinte si obiective decat El, orice intalnire cu aspectele negative nu este decat o treapta spre cunoastere si desavarsire.
  Sa lucram pentru Dumnezeu si El ne va fi ghid si calauza. :)

  ReplyDelete
 4. Într-adevăr, ai spus bine că un om posedat şi eliberat apoi ar avea o experienţă a cunoaşterii puterii divine aşa cum nu ar avea-o un credincios obişnuit. Totuşi, nu m-am dus cu gândul atât de departe! M-am gândit doar că Dumnezeu ar putea îngădui slujitorilor săi legări mai mici, care să le afecteze unul sau mai multe domenii ale vieţii, în chip de încercare. Ei ar putea înţelege atunci mai multe lucruri: ar deosebi efectele acestor magii de evenimentele negative obişnuite, ar învăţa să lupte, şi să îşi ierte duşmanii - într-o situaţie practică. Şi, desigur, şi-ar cunoaşte şi propriile slăbiciuni, care au atras această situaţie. Pentru că nimeni, nici măcar cei mai credincioşi, nu este lipsit de greşeli.
  Cred că marile posedări nu au loc decât asupra unor persoane cu mari datorii karmice, care poate chiar au încheiat pacte malefice în trecut. Şi ele pot fi eliberate doar prin intermediul unui om de un foarte înalt nivel spiritual, care să ceară acest lucru lui Dumnezeu în numele lui, ca slujitor credincios. Este un exemplu de acest gen în viaţa Sf.Vasile cel Mare, cu un tânăr care încheiase un astfel de pact, şi nu mai spera să fie izbăvit, dar Sf.Vasile l-a izbăvit prin rugăciunile sale, apelând la calitatea lui de slujitor al Domnului.

  În rest, ai spus foarte bine, că dacă suntem oarecum detaşaţi de lume, şi mai aproape de Dumnezeu decât de ea, aceste încercări nu ne vor afecta foarte mult. Dar, după cum am mai spus, totuşi suntem doar oameni, şi chiar dacă noi-înşine suntem detaşaţi, Cel rău poate găsi alte căi de a ne duce la disperare. De exemplu, ne poate lovi prin cei dragi...Nici măcar un slujitor credincios nu poate avea odihnă şi deplina încredinţare că el este cu totul protejat.

  Mulţumesc pentru gânduri, şi pentru ideile pozitive! Să lucrăm fiecare după cum ai spus, şi să ne transformăm durerile şi decepţiile în învăţături!

  ReplyDelete
 5. Vreauuu sa fac pact cu diavooluuuullll pe buneee vreau multi banii ajutatima

  ReplyDelete
 6. Mulți am trecut prin această ispită, dragă anonimule ! (Asta, în cazul în care apelul tău nu e, de fapt, decât o glumă.)
  Dar aceste pacte îți iau mult mai mult decât îți oferă. Nu mă refer numai la sufletul tău nemuritor (știu că nu e un argument suficient pentru majoritatea), ci pur și simplu, la libertatea ta ! Să zicem că ai obține ceea ce dorești, dar nu ai putea să te bucuri, pentru că ai rămâne doar o marionetă la dispoziția celui care te-a ajutat. Care îți poate cere orice ! Inclusiv să faci rău altora, poate, chiar celor dragi ai tăi.

  Înțeleg foarte bine nevoia de bani, pentru că am trecut și eu pe acolo - o nevoie crâncenă ! Dar cel mai bine este să te rogi cuiva în care ai încredere: poate, sfântul tău protector, sau Fecioarei Maria. Ea te ajută garantat ! Nu spectaculos, nu prin bani căzuți din cer, dar îți va oferi ocazia să muncești, și să câștigi.

  Îți doresc să te lumineze Cineva și să găsești calea cea bună !

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...